Zestawy menu

Wiemy, ze ważną częścią każdej uroczystości jest dobre jedzenie.  Dołożymy wszelkich starań aby Państwa oczekiwania zostały spełnione w 100%. Każdą imprezę przygotowujemy indywidualnie zgodnie z Państwa życzeniem. Bogate menu pozwoli sprostać Państwa wymaganiom i zaspokoić najbardziej wybredne gusta.

Możecie Państwo wybierać z pośród naszych  propozycji  podanych poniżej i skomponować swoje własne  menu lub przedstawić swoje propozycje.

 

DANIE GŁÓWNE

- rosół z makaronem

- rosół królewski

- zupa krem borowikowa / cebulowa / serowa

- tradycyjny kotlet schabowy

- schabowy z pieczarkami

- de volaille

- filet z kurczaka panierowany

- filet z kurczaka z zapiekanym serem żółtym

Z ziemniakami + bukiet surówek

DESER

- lody z bitą śmietaną

- galaretka z owocami

- deser truskawkowy / malinowy

DANIA GORĄCE

- strogonoff

- flaki

- zupa po węgiersku

- barszczyk czerwony z krokietem / pasztecikiem

- żur z kiełbasą i jajkiem

- żurek w chlebku

……………………………………………………………………………………………………………

- kotlet mielony z pieczarkami

- klopsiki w sosie koperkowym

- pieczeń wieprzowa

- schab pieczony w sosie

   własnym/musztardowym/staropolskim/grzybowym/pomidorowym

- karkówka w sosie

- zrazy w sosie

- sztuka mięsa w sosie

- roladka drobiowa

- udko z kurczaka pieczone

- ryba w sosie słodko – kwaśnym

- ryba w warzywach

- grill ( szaszłyki , karkówka, kiełbasa, kaszanka )

DODATKI

- ziemniaki zapiekane w ziołach

- kluski śląskie

- kopytka

- ryż biały / brązowy

- ryż z warzywami

- kasza gryczana

SURÓWKI

- modra kapusta (czerwona )

- kapusta pekińska z sosem vinegree / majonezem

- kapusta biała

- kapusta biała zasmażana

- marchewka z groszkiem

- mini marchewka

- warzywa zblanszowane

- colesław

- buraczki na ciepło/ zimno

- marchewka z jabłkiem

- surówka z pomidorów

- mizeria z ogórków

- surówka z kiszonej kapusty

PRZYSTAWKI

- wędlina

- mięsa pieczone ( schab, schab ze śliwką, karkówka, pasztet ).

- schab w galarecie

- roladka szpinakowa z łososiem

- nugettsy z sosem czosnkowym

- jaja faszerowane łososiem, pieczarkami, warzywami, w majonezie

- babeczki nadziewane pastą jajeczną , łososiową .

SAŁATKI

- pomidory z mozzarellą

- gyros

- jarzynowa

- pieczarkowa

- brokułowa

- selera naciowego

- porowa

- z szynką , ananasem, porem

- meksykańska

ŚLEDZIE

- po cygańsku

- w oleju z cebulką

- w śmietanie

- w pomidorach

- z pieczarkami marynowanymi

GALARETA

- wieprzowa / drobiowa

STÓŁ WIEJSKI

- bigos

- żeberka pieczone

- pierogi zapiekane

- golonki w kapuście zasmażanej

DANIA WEGETARIAŃSKIE

- krem z brokułów

- krem z pomidorów

- czerwony barszcz z krokietami grzybowymi

- warzywa faszerowane

- pierogi ruskie

© 2013 Dom Weselny Dynastia
Projekt i realizacja: Foto Media Art